Відомство Колеснікова займеться регулюванням поштового зв'язку в Україні

Четвер, 14 червня 2012, 14:50

Президент Віктор Янукович передав Міністерству інфраструктури повноваження з регулювання поштового зв'язку в Україні.

Відповідний указ (№ 391) президент підписав 13 червня, передає "Інтерфакс-Україна".

Янукович вніс ряд змін в "Положення про Міністерство інфраструктури", затверджене указом президента № 581 від 12 травня минулого року.

Зокрема, положення доповнено пунктом про те, що Мінінфраструктури бере участь у формуванні та забезпеченні реалізації державної тарифної політики та політики держзакупівель у сфері надання послуг поштового зв'язку, а також вирішує питання готовності до функціонування мереж поштового зв'язку загального користування у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Реклама:

Міністерство також отримало право затверджувати порядок встановлення, оплати та використання тарифів на доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою.

Указ також передає ряд інших повноважень щодо здійснення державної політики у сфері поштового зв'язку.

У цьому ж указі президент позбавив повноважень з регулювання поштового зв'язку Адміністрацію Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

Нагадаємо, 6 квітня 2011 Держслужба зв'язку була ліквідована і її функції спочатку були покладені на Мінінфраструктури, а згодом на Адміністрацію Держслужби спецзв'язку і захисту інформації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: