ФБР хоче стежити за користувачами Facebook, Skype і Google

Вівторок, 8 травня 2012, 19:11

Федеральне бюро розслідувань розробляє законопроект, який зобов'яже великі соціальні мережі і компанії, що надають послуги VoIP і E-mail, передбачати в своїх продуктах і сервісах можливість прослушки та прочитки повідомлень співробітниками ФБР.

Про це передає ресурс habrahabr.ru з посиланням на CNET.

Керівництво ФБР скаржиться, що з поширенням соцмереж, інтернет-месенджерів і IP-телефонії злочинцям все легше уникати стеження.

Новий закон доповнить аналогічний акт 1994 року, який зобов'язує телекомунікаційні компанії підтримувати можливість прослушки на вимогу ФБР.

Реклама:

Про веб-компанії в ньому немає ні слова, що доставляє агентам купу незручностей.

Паралельно з лобіюванням нового закону в конгресі, ФБР намагається домовитися з найбільшими інтернет-компаніями по-хорошому.

Директор ФБР Роберт Мюллер запланував в цьому місяці ряд зустрічей з керівниками та юристами провідних інтернет-компаній.

Самі компанії навряд чи будуть в захваті від цих нововведень.

Якщо закон пройде, то їм доведеться вносити серйозні зміни в код своїх продуктів, не кажучи вже про додаткові промені ненависті з боку захисників приватності та анонімності, які й так не шанують інтернет-гігантів.

Apple, якій належать iChat і FaceTime, заявила, що її представники в конгресі зараз намагаються отримати доступ до документів, поданих ФБР два тижні тому, а Microsoft (власник Skype і HotMail) стверджує, що "стежить за розвитком цієї теми, так як вона торкається їх бізнес-інтересів".

Google, Yahoo і Facebook поки відмовилися від коментарів.

CNET

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: