Міжнародний туризм приніс світовій економіці 1,2 трильйона доларів

Четвер, 10 травня 2012, 14:55

Доходи світової економіки за рахунок надходжень від міжнародного туризму у 2011 році на 3,8% перевищили показник 2010 року і вперше в історії перевищили трильйон доларів.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на доповіді Всесвітньої туристичної організації (UNWTO).

За даними UNWTO, з урахуванням грошових надходжень у сфері міжнародних пасажирських перевезень, які склали в минулому році 196 млрд доларів, загальна сума експортних надходжень за рахунок міжнародного туризму в 2011 році склала 1,2 трлн доларів.

"Такі результати обнадіюють. Протягом двох останніх років на багатьох ринках відзначався стійкий попит на міжнародний туризм, навіть незважаючи на нерівномірний процес відновлення економіки", - наводяться в доповіді слова генерального секретаря UNWTO Талеба Ріфаї.

Реклама:

"Ця новина має особливо важливе значення для країн, які стикаються з фінансовими труднощами і мають слабке внутрішнє споживання, де міжнародний туризм - ключова експортна і трудомістка галузь діяльності - набуває все більш важливе стратегічне значення для вирівнювання зовнішньоторговельного дефіциту і стимулювання зайнятості", - зазначив він.

У 2011 році найбільша частка надходжень у світову економіку від міжнародного туризму в абсолютних числах (45%) була забезпечена за рахунок країн Європи (463 млрд доларів), за якою слідують Азіатсько-Tіхоокеанскій (28%, або 289 млрд доларів) і американський (19 %, або 199 млрд доларів) регіони.

Частка країн Близького Сходу, туристи яких витратили торік 46 млрд доларів, склала 4%. На африканські держави припало 3% або 33 млрд доларів надходжень.

У доповіді також наголошується, що в 2011 році активне зростання попиту на турпоїздки спостерігався на багатьох ринках-донорах. Але найбільш виразно він проявився в країнах БРІК (Бразилія, Росія, Індія, Китай).

Так витрати китайських туристів при здійсненні зарубіжних поїздок зросли на 18 млрд доларів (плюс 32,2%) і досягли 73 мільярдів млрд доларів.

Найбільше зростання надходжень від міжнародного туризму в абсолютному вираженні серед промислово розвинених країн зафіксовано в Німеччині, Австралії, Норвегії, Бельгії та Канаді.

Рейтинг країн за витратами туристів на закордонні поїздки очолила Німеччина (84,3 млрд доларів). На другому місці США (79,1 млрд доларів), на третьому - Китай (72,6 млрд доларів).

Британія (50,6 млрд доларів) - четверта, а Франція (41,7 млрд доларів) - п'ята у списку.
У десятку увійшли також Канада (33 млрд доларів), Італія (28,8 млрд доларів), Японія (27,2 млрд доларів) і Австралія (26,9 млрд доларів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: