Yahoo звинуватила Facebook в порушенні ще двох патентів

Неділя, 29 квітня 2012, 12:42

Yahoo розширила список обвинувачень на адресу соціальної мережі Facebook, звинувативши останню в порушенні ще двох своїх патентів.

Cписок звинувачень був розширений до 12 патентів, передає CyberSecurity.

Перший позов проти найбільшої соціальної мережі світу було подано півтора місяці тому, коли Yahoo звинуватила Facebook у порушенні 10 патентів.

Крім цього, Yahoo відкинула звинувачення Facebook в порушенні прав на її патенти, а також звинуватила останню в "тіньовій поведінці".

Реклама:

Серед інших звинувачень, Yahoo заявила, що Facebook порушує двосторонню угоду, за якою сторони зобов'язалися повідомляти один одного про патентні порушення до суду, чого з боку Facebook зроблено не було.

Говорячи про останні заходи з боку Yahoo, в Facebook заявили, що "стурбовані нестійкою поведінкою Yahoo".

"Ми не були згодні з першими претензіями і не згодні з останніми. Компанія має намір рішуче захищатися в суді", - заявили в Facebook.

Юристи говорять, що в останній заяві Yahoo звинуватила Facebook в тому, що остання нещодавно купила кілька патентів виключно з тим, щоб потім пустити їх у справу проти Yahoo.

У свою чергу юристи Yahoo говорять, що Facebook незаконно отримала доступ до закритих бізнес-даних з тим, щоб зрозуміти, що саме може стати об'єктом судового переслідування та які патенти потрібно здобувати.

Нагадаємо, що незабаром після того, як Yahoo подала в суд на Facebook, остання купила 750 патентів у IBM, а в понеділок отримала ще 650 патентів у Microsoft, заплативши за це 550 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: