Хорошковський визнав, що система підтримки АПК є неефективною

Четвер, 29 березня 2012, 17:33

Чинна в країні система державної підтримки агропромислового комплексу потребує змін.

 

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що кошти (на підтримку АПК) використовують неефективно. Ми намагаємося знайти економічно розумну вивірену позицію, за якої ми зможемо дійсно серйозно розвинути сільське господарство", - сказав він.

За його словами, наразі уряд, Міністерство аграрної політики і продовольства та Національна академія аграрних наук опрацьовують можливі способи підвищення ефективності держпідтримки села.

Реклама:

При цьому Хорошковський звернув увагу на корупційні явища в сільському господарстві.

"Навіть у тих ресурсах, які виділяються (на АПК), на жаль, відбувається постійна система корупції, постійна система відкатів. І таким чином кошти, які мали доходити до товаровиробника, на жаль, до них не доходять, або доходить у кращому разі половина", - сказав він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів має намір виділити сільгоспвиробникам 300 млн гривень на компенсацію втрат від пересіву озимини.

За словами джерела "Економічної правди" в уряді, уже на днях повинна з'явитися відповідна постанова Кабміну. Утім, ні в аграрному міністерстві, ні в Мінфіні досі не пояснили, які саме додаткові надходження дозволять провести ці непланові бюджетні витрати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: