Штрафи для водіїв можуть зрости вдвічі

Четвер, 15 березня 2012, 15:21

Розмір стягнень за порушення правил дорожнього руху в Україні збільшать у два рази.

Про це на прес-конференції заявив заступник глави парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник, передають "Комментарии".

За словами народного депутата, у законопроекті "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення безпеки дорожнього руху та регулювання дозвільної системи здійснення міжнародних перевезень пасажирів і вантажів", пропонується підвищити штрафи за порушення ПДР в два рази.

Також розмір штрафу пропонують визначати в залежності від об'єму двигуна автомобіля, на якому це порушення було здійснено.

Реклама:

"Сьогодні діапазон штрафів це 510-850 гривень. Ми пропонуємо залишити ці суми для автомобілів з об'ємом до 2,4 куб. см., а для "мажорів" якщо понад 2,4 куб. см. - штраф 850-1190 гривень", - сказав Олійник.

Новий законопроект описує градації штрафів за перевищення швидкості, тепер водії платитимуть штраф за перевищення швидкості не на 20 км, як це було раніше, а на 10.

Тепер перевищення швидкості на 10 км/год буде каратися штрафом у 250-340 гривень, 20 км/год - 340-510 гривень, 30 км/год - 510 - 680 гривень, 50 км/год - 680-750 гривень.

Депутат висловив упевненість, що до кінця року нові норми і штрафи почнуть діяти на території України.

Нагадаємо, внесений до Верховної ради законопроект №5220-д також передбачає введення штрафів для водіїв маршрутних таксі за проведення грошових розрахунків під час руху.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: