Акімова: примушувати лишати "вітіну тисячу" на депозиті ніхто не буде

Понеділок, 12 березня 2012, 14:01

Адміністрація президента виключає примусове розміщення на депозитах компенсацій за вкладами Ощадбанку СРСР, що знецінилися.

Про це на брифінгу у понеділок заявила перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова, повідомляє агентство "Українські новини".

"Чи будуть насильно змушувати, говорячи прямою мовою, залишати отримані гроші на своєму рахунку? Це категорично робити не можна, це не просто не планувалося, це ніколи не може розглядатися, тому що довіру до банківської системи дуже легко підірвати. Це розуміють абсолютно всі, тому, я думаю, що про це іти мова не може", - сказала вона.

При цьому серед можливих стимулів розміщення коштів на депозит, Акімова назвала високі відсоткові ставки.

Реклама:

Водночас, заступник голови Адміністрації президента не змогла сказати, які конкретно банки можуть бути задіяні при компенсації за вкладами Ощадбанку СРСР, зазначивши, що це повинен вирішувати Національний банк.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович 7 березня заявив, що з 1 червня і до кінця 2012 року повинна бути проведена часткова компенсація за вкладами Ощадбанку СРСР, що знецінилися.

Зокрема, очікується, що 6 млн громадян одержать по 1 тис. гривень компенсацій.

Янукович розраховує, що ті особи, яким будуть видаватися компенсації за вкладами в Ощадбанку колишнього СРСР, що знецінилися, не стануть одержувати їх готівкою, а залишать на депозитах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: