Росія і Казахстан взялися захищати Білорусь від санкцій Заходу

Неділя, 11 березня 2012, 10:29

Уряди Росії, Білорусі та Казахстану виступили проти застосування економічних санкцій щодо Білорусії.

Спільну заяву урядів трьох країн опубліковано в неділю на офіційному сайті уряду РФ, повідомляє Інтерфакс.

"Дії в дусі спільного підходу, погодженого главами держав Республіки Білорусь, Республіки Казахстан і Російської Федерації, а також з урахуванням неодноразових заяв США і Європейського Союзу про можливість застосування економічних обмежень до однієї з держав - членів Митного Союзу (Єдиного економічного простору) уряди Республіки Білорусь, Республіки Казахстан і Російської Федерації підтверджують неприпустимість використання заходів економічного тиску або примусу", - йдеться в заяві.

Там зазначається, що подібні заходи створюють штучні бар'єри в торгівлі і необгрунтовані перешкоди економічній взаємодії на території Митного союзу/Єдиного економічного простору.

Реклама:

На думку урядів трьох країн, санкції "утискають законні інтереси економічної безпеки держав, що загрожує завданням збитків продуктивному взаємовигідному співробітництву, розвитку інтеграційних процесів на євразійському континенті".

"Це буде мати негативні наслідки, насамперед для простих громадян", - підкреслюється в заяві.

Уряди Білорусі, Казахстану і РФ твердо переконані, що тільки рівноправний і поважний діалог буде сприяти врегулюванню міжнародних розбіжностей, і виступають за відмову від будь-яких дій, що перешкоджають такому діалогу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: