Укрзалізниця зняла обмеження на подачу зерновозів

Середа, 8 лютого 2012, 20:45

Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" у зняла обмеження на виїзд зерновозів, які перевозять макуху і шрот, за межі України.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу "Укрзалізниці".

"Таке рішення було ухвалено на початку поточного тижня у зв`язку з нормалізацією ситуації зі спеціальним рухомим складом і враховуючи можливі збитки вітчизняних олієекстракційних підприємств", - ідеться у повідомленні.

Водночас "Укрзалізниця" закликає вантажовласників наперед планувати перевезення, надавати плани залізницям і не затримувати рухомий склад під вантажними операціями понад норму.

Реклама:

Як відомо, на початку лютого "Укрзалізниця" обмежила подачу зерновозів для перевезення деяких видів сільськогосподарської продукції, зокрема макухи і шроту, за межі України, зосередивши зерновози для здійснення перевезень урожаю 2011 року усередині країни.

У зв`язку з цим олієекстракційні підприємства України 2 лютого заявили про загрозу зупинки через відсутність вагонів для відвантаження шроту і макухи.

Інвентарний парк вагонів-зерновозів "Укрзалізниці" становить 11579 одиниць і перевозить зернові вантажі й іншу продукцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: