Україна допомагає "Газпрому" нормалізувати постачання газу до Європи

Понеділок, 6 лютого 2012, 16:57

Україна не тільки готова, а й реально допомагає "Газпрому" нормалізувати постачання газу до Європи і Туреччини.

Про це повідомляє DT.UA із посиланням на у Міненерговугілля.

Так, за останні три доби по трубопроводах України у напрямку Туреччини збільшено обсяг транспортування російського газу - до 70 млн кубометрів за станом на 6 лютого.

Таким чином нині Туреччина не відчуває нестачі в імпортному російському газі.

Реклама:

Окрім того, "Нафтогаз України" повністю виконує всі експортні заявки "Газпрому" до Європи.

За інформацією співрозмовника видання, у напрямку Польщі експорт збільшений до 70 млн кубометрів на добу з близько 52 млн кубометрів у неділю.

Як відомо, через Польщу російський газ транспортується далі до європейських країн, наприклад, Німеччини.

З 440 млн кубометрів російського газу, що надійшов до ГТС України 6 лютого, 281 млн кубометрів відправлено на експорт за заявками "Газпрому".

Для потреб України з добових експортних постачань російського газу відібрано тільки 159 млн кубометрів, що відповідає заявці "Нафтогазу" на добовий відбір російського експортного газу в лютому 2012 року.

При цьому загальне газоспоживання в Україні на 6 лютого складає близько 340 млн кубометрів, з яких близько 120 млн кубометрів - відбір газу з підземних сховищ, 159 млн кубометрів - відбір російського газу з експортного газопроводу, решта близько 60 млн кубометрів - добовий поточний видобуток газу в Україні.

Як повідомлялося, за даними "Нафтогазу України", відбір газу для потреб України у січні склав 2,5 млрд. куб. м, включаючи постачання газу на адресу Osthem Holding 670 млн куб. м.

З урахуванням 800 млн куб. м газу, які недовибрали у січні (згідно з контрактом НАК і "Газпрому" від 19 січня 2009 року), "Нафтогаз України" дав заявку до "Газпрому" на імпорт в лютому всього 4,6 млрд куб. м газу (159 млн куб. м на добу).

На початку лютого "Газпром" погоджувався задовольняти заявку "Нафтогазу" тільки в обсязі 135,7 млн куб. м на добу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!