Уряд визначив ДК "Укроборонпром" суб'єктом управлiння "Укрспецекспорту"

П'ятниця, 24 лютого 2012, 17:10

Уряд визначив держконцерн "Укроборонпром" суб'єктом управлiння держкомпанiї "Укрспецекспорт" та її дочiрнiх пiдприємств.

Це передбачено розпорядженням Кабiнету міністрів N 93-р вiд 22 лютого, передає "Інтерфакс-Україна".

Згiдно з документом, протягом мiсяця Мінекономіки доручено надати уряду пропозицiї про внесення змiн до актiв Кабiнету Мiнiстрiв у зв'язку з ухваленим рiшенням.

Держкомпанiя "Укспецекспорт" є уповноваженим державним посередником у здiйсненнi зовнiшньоекономiчної дiяльностi у сферi експорту-iмпорту продукцiї i послуг, що пiдлягають експортному контролю.

Реклама:

З грудня 2010 року держкомпанiя та її дочiрнi пiдприємства "Прогрес" "Укроборонсервiс", "Укрiнмаш", "Спецтехноекспорт", "Промоборонекспорт", а також ДП "Зовнiшньоторговельна фiрма "ТАСКО-Експорт" входять до складу держконцерну "Укроборонопром".

Держконцерн створений вiдповiдно до указiв президента вiд 9 i 28 грудня 2010 року i постановою уряду N1221 вiд 29 грудня 2010 року i, вiдповiдно до ухваленого Верховною Радою в червнi 2011 року закону України, спiльно з урядом забезпечує управлiння об'єктами держвласностi в ОПК.

Мінекономіки як уповноважений орган представлений у складi наглядової ради держконцерну "Укроборонпром".

Нагадаємо, на сьогоднiшнiй день до складу "Укроборонпрому" входять загалом 124 пiдприємства - це "Укрспецекспорт" та його дочiрнi пiдприємства, а також 117 пiдприємств ОПК. Згiдно iз статутом, учасники держконцерну зберiгають статус юридичної особи та профiль дiяльностi, а також господарську самостiйнiсть з урахуванням обмежень, передбачених статутом i законодавством.

Вiдповiдно до указу президента вiд 8 лютого держконцерн "Укроборонпром" очолює екс-гендиректор "Укрспецекспорту" Дмитро Перегудов, який змiнив на посадi призначеного мiнiстром оборони Дмитра Саламатiна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!