Звинувачення "Газпрому" вимагають відповіді фахівців - Єфремов

Четвер, 23 лютого 2012, 12:36

Звинувачення з боку ВАТ "Газпром" щодо України з приводу несанкціонованого відбору газу вимагають додаткового відпрацювання та відповіді фахівців.

про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я знаю, що в складні періоди ми брали газ зі своїх сховищ", - сказав Єфремов в четвер на брифінгу.

Він підкреслив, що звинувачення на адресу України про несанкціонований відбір газу "вимагають додаткового відпрацювання та відповіді фахівців".

Реклама:

Єфремов також відзначив, що якщо ситуація не зміниться, то буде підготовлено офіційну заяву.

Нагадаємо, глава "Газпрому" Олексій Міллер 22 лютого заявив, що на початку року Україна здійснювала несанкціонований відбір російського газу, призначеного для європейських споживачів.

За його словами, аномальні морози в Європі привели до того, що європейські споживачі збільшили заявки на поставки російського газу, "однак значний обсяг російського газу до європейських споживачів не доходив, а в окремі дні на території України залишалося до 40 млн кубометрів газу", що завдало фінансовий і репутаційний збиток "Газпрому".

У свою чергу представник "Газпрому" Сергій Купріянов заявляв, що після реалізації всіх запланованих "Газпромом" газотранспортних проектів "транзитне значення України для експорту російського газу буде дорівнювати нулю".

НАК "Нафтогаз України" спростував заяви про відбір природного газу з транзитних обсягів, які транспортувалися до країн Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!