Росія не буде платити більші податки за Чорноморський флот

Четвер, 16 лютого 2012, 14:02

Росія вважає, що оподаткування товарів, які ввозять для забезпечення життєдіяльності її Чорноморського флоту в Криму, не має правових підстав.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ Росії.

"Для цього немає не тільки жодних правових підстав, але й робиться це з порушенням законодавства України. За останні 3 роки в такий спосіб було стягнено зборів на 1 млрд рублів. Ми вважаємо, що таку практику потрібно припиняти", - наведена у повідомленні заява заступника директора департаменту інформації та друку МЗС Росії Марії Захарової.

За її словами, на засіданні підкомітету з міжнародного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії ішлося, зокрема, про необхідність припинення стягнення українською владою податків на вантажі, що надходять виключно для підтримки життєдіяльності Чорноморського флоту Росії, який дислокується на території України.

Реклама:

Захарова також спростувала інформацію, яка раніше з’явилася у ЗМІ, щодо того, що Україна наполягає на обкладанні податками низки об'єктів Чорноморського флоту Росії, які використовують не за прямим призначенням, або поверненні цих об'єктів Севастополю.

"Жодних питань про нарахування податків на наші орендовані в інтересах флоту об'єкти українська сторона не ставила ні до, ні в ході зустрічі міністрів (Костянтина Грищенка та Сергія Лаврова 14 лютого). Це так само стосується нібито "ввезення яхт під виглядом онуч", - підкреслила вона.

За словами представника російського МЗС, такі висловлювання, які приписують джерелам в українській делегації, є несумлінними і не відповідають рівню цієї зустрічі та атмосфері ділового, дружнього обговорення актуальних питань на ній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!