Азаров доручив терміново проаналiзувати темпи розвитку економiки

Середа, 15 лютого 2012, 11:36

Прем'єр-мiнiстр Микола Азаров доручив Мiнiстерству економiчного розвитку i торгiвлi спiльно з Мiнiстерством фiнансiв та Нацiональним банком проаналiзувати темпи розвитку економiки країни за сiчень 2012 року.

Вiдповiдне доручення вiн дав, вiдкриваючи засiдання уряду в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Доручаю Мiнiстерству економiки спiльно з Мiнiстерством фiнансiв провести протягом тижня та надати на розгляд уряду вiдповiдний аналiз та пропозицiї. До цього прошу приєднатися Нацiональний банк України, оскiльки абсолютно зрозумiло, що економiцi нинi потрiбна кредитна пiдтримка за оптимальними процентними ставками", - сказав глава уряду.

За словами Азарова, ситуацiя на свiтових ринках розвивається таким чином, що Українi необхiдно термiново мобiлiзувати конкурентну перевагу економiки й усi зусилля спрямувати на створення "запасу мiцностi".

Реклама:

"Європа вже не справляється з борговою кризою швидко та ефективно. Азiатськi ринки гальмують розвиток, а значить, нi фiнансових ресурсiв іззовнi, нi сприятливої кон'юнктури для товарiв традицiйного українського експорту очiкувати не доводиться", - зазначив прем'єр.

За словами Азарова, попереднiй аналiз пiдсумкiв роботи економiки України в сiчнi пiдтвердив, що негативнi чинники вже впливають на її розвиток.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!