Євро подорожчав в очікуванні результатів зустрічі Меркель і Саркозі

Понеділок, 9 січня 2012, 13:57

Курс євро до долара підвищується 9 січня вперше за чотири сесії, так як після падіння єдиної валюти до мінімальної позначки за 15 місяців інвестори порахували, що побоювання щодо перспектив виходу з боргової кризи в регіоні можуть бути надмірними,

Про це йдеться у повідомленні агентства Bloomberg, передає "Інтерфакс-Україна".

Курс євро до долара США піднявся на 13:20 за Києвом 9 січня до 1,2754 долара порівняно з 1,2717 долара на закриття ринку 6 січня.

Раніше в ході торгів вартість євро опускалася до 1,2666 долара - мінімального рівня з вересня 2010 року.

Реклама:

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі 9 січня проводять зустріч у Берліні для обговорення кроків щодо посилення фінансової інтеграції в єврозоні, а також заходів щодо стимулювання економічного зростання.

"Схоже, ринок перейшов до ралі полегшення. Євро піднімається, тому що трейдери не хочуть залишитися з одними лише "короткими" позиціями перед зустріччю Саркозі і Меркель. Ми не чекаємо сьогодні оголошень про нові тенденції в політиці, але щось нове в заголовках може з'явитися", - вважає валютний аналітик UBS AG у Лондоні Кріс Уокер.

У парі з єною євро торгується біля самого низького рівня за 11 років в очікуванні розміщення боргових паперів Іспанії та Італії на цьому тижні.

Вартість євро відносно японської нацвалюти становила на 13:20 за Києвом 9 січня 97,92.

У той же час раніше в ході сесії японська нацвалюта зміцнювалась до позначки 97,28 єни за євро - максимуму принаймні з грудня 2000 року.

Курс долара США до єни становить 76,78 єни проти 76,97 єни напередодні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: