"Кредит Європа Банк" закрив роздрібний бізнес

Четвер, 26 січня 2012, 09:47

Український роздрібний ринок не виправдав надій іноземних банків - свій напрям по роботі з населенням закрив ще один закордонний гравець.

До 27 січня Кредит Європа Банк, що належить голландській Credit Europe Bank (99,99%), закриє всі свої відділення, за винятком одного, і перестане працювати в ритейлі, пише "Коммерсант-Украина".

Вкладники банку повинні були протягом останнього місяця забрати свої кошти, а позичальники зможуть виплачувати кредити в його в київському відділенні на вулиці Льва Толстого, 8, а також в офісах Правекс-банку.

За даними НБУ, на 1 жовтня Кредит Європа Банк займав 78-е місце за активами (1,58 млрд гривень), з власним капіталом 509 млн гривень.

Реклама:

Кредитний портфель фізичних осіб установи становив 246,1 млн гривень, депозитний - 42,6 млн гривень. За 11 місяців банк отримав 11,5 млн гривень прибутку. За підсумками 2010 року він мав у своєму розпорядженні шість відділень. Кредит Європа Банк був створений в серпні 2006 року турецьким Finansbank.

Після продажу частини Finansbank грецькому NBG в 2007 році банк заявив про намір стати універсальним.

Крім України, Credit Europe Bank присутній в Бельгії, Німеччині, Китаї, Нідерландах, ОАЕ, Румунії, Росії, Туреччини, Швейцарії на Мальті.

У Кредит Європа Банку не змогли пояснити причини закриття ритейлового напрямку, уточнивши лише, що таке рішення було прийнято материнською структурою. Тепер установа має намір сконцентруватися на розвитку корпоративного, малого та середнього бізнесу.

Банк співпрацює з ЄБРР з питань кредитування цього сегмента і в листопаді 2011 року отримав від міжнародного інвестора 10 млн доларів в рамках нової програми кредитування мікро-, малих та середніх підприємств.

Це вже четвертий випадок відмови іноземних гравців від розвитку рітейлу в Україні.

Першим відмовився від надвисоких відсоткових доходів нідерландський ІНГ Банк Україна, який відмовився від роздрібних клієнтів ще в квітні 2009 року.

У вересні 2011 року шведський Сведбанк закрив роздрібний напрямок, а в листопаді його локальний конкурент - СЕБ Банк (також Швеція) - продав свій ритейловий портфель невеликому українському Євробанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!