США ввели санкції проти іноземних компаній за бізнес з Іраном

Субота, 14 січня 2012, 12:39

США ввели санкції щодо компаній з Китаю, ОАЕ та Сінгапуру за ведення бізнесу з іранським енергетичним сектором.

"Державний секретар Хілларі Клінтон ввела санкції відносно трьох компаній, відповідно до закону про санкції проти Ірану, ... за ведення бізнесу з іранським енергетичним сектором", - йдеться в повідомленні Держдепу. Цими трьома фірмами є Zhuhai Zhenrong Company (Zhenrong), Kuo Oil (S) Pte. Ltd. (Kuo) і FAL Oil Company Limited (FAL)", передає УНІАН.

Зокрема, відзначають в Держдепартаменті, Zhenrong, що базується в Китаї, "є найбільшим постачальником очищених нафтопродуктів в Іран".
США встановили, що за посередництва Zhenrong з липня 2010 року по січень 2011 року в Іран було поставлено пальне на понад 500 мільйонів доларів, тоді як за американським законодавством не підлягають санкціям угоди на загальну суму до 5 млн доларів за річний період.

Операції з Іраном в кінці 2010 і на початку 2011 року еміратської нафтової компанії FAL США оцінили в 70 млн доларів, а сінгапурської Kuo - в 25 млн доларів.

Реклама:

Всі три компанії відтепер позбавлені права на отримання ліцензій США на експорт, фінансування американського експортно-імпортного банку і надання фінустановами США кредитів у розмірі більше 10 млн доларів.

Нагадаємо, раніше США переконали Японію скоротити імпорт нафти з Ірану і вимагають того ж від Китаю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!