НКРЕ до квiтня затвердить доступ до української ГТС

Четвер, 12 січня 2012, 15:18

Нацiональна комiсiя, що здiйснює регулювання у сферi енергетики (НКРЕ), планує до квiтня затвердити порядок доступу до ГТС України.

Про це заявив голова комiсiї Сергiй Тiтенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Проект постанови розроблено. Однак у зв'язку з реорганiзацiєю комiсiї ми маємо знову узгодити його з Бродським (голова Держслужби з питань регуляторної полiтики та розвитку пiдприємництва), потiм - з Мiн'юстом. Але це буде скоро. У найгiршому разi, через квартал буде затверджено документ", - сказав вiн.

Нагадаємо, в березнi 2011 року НКРЕ розробила проект постанови "Про затвердження порядку доступу до єдиної ГТС України".

Реклама:

Ухвалення вiдповiдної постанови необхiдне для практичного застосування п. 15 ч. 3 закону "Про ринок природного газу".

Міністерство енергетики та вугільної промисловості наказом від 5 листопада 2010 року поклало на НАК "Нафтогаз України" функції оператора ГТС.

8 липня 2010 Верховна рада прийняла закон "Про функціонування ринку природного газу", що було одним із зобов'язань України, передбачених у спільній заяві України і Європейського союзу з модернізації ГТС.

У вересні комісар Єврокомісії з енергетичних питань Гюнтер Оттінгер спрогнозував, що після модернізації ГТС України залишиться найбільшим транзитером російського газу до Європи.

Наприкінці вересня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна домовилася з Росією про створення тристороннього газотранспортного консорціуму за участю ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!