Литвин доручив готувати закон про землю

Четвер, 12 січня 2012, 09:04

Голова Верховної ради Володимир Литвин доручив профільному парламентському комітету остаточно опрацювати текст законопроекту про ринок земель для винесення його на розгляд парламенту у другому читанні.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу парламенту.

Згідно із повідомленням, у середу голова Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Григорій Калетнік поінформував керівника парламенту про завершення роботи над пропозиціями до цього законопроекту і про готовність до передачі документу на розгляд народних депутатів.

За словами Калетніка, під час підготовки законопроекту до другого читання до комітету надійшло 1035 пропозицій, з яких враховано 411.

Реклама:

При цьому 55% поправок, схвалених комітетом, надійшли від представників опозиції, 45% - від представників більшості.

Голова Верховної ради доручив голові профільного комітету завершити роботу над порівняльною таблицею до законопроекту та іншими супроводжувальними документами.

Литвин також доручив Головному юридичному управлінню апарату Верховної ради опрацювати законопроект на предмет відповідності чинному законодавству та завершити остаточну підготовку тексту документу для розгляду у другому читанні.

Голова Верховної ради також запропонував оприлюднити текст законопроекту перед його розглядом у другому читанні для ознайомлення з документом широкого кола громадськості.

Як повідомлялося, 9 грудня Верховна рада прийняла в першому читанні проект закону "Про ринок земель".

Цим законом мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення передбачено продовжити до 2013 року.

10 січня профільний комітет запланував розпочати розгляд законопроекту про ринок землі для подальшого затвердження в парламенті в другому читанні.

Після узгодження в комітеті остаточного варіанту законопроекту керівники фракцій мають провести консультації, зокрема і щодо термінів його розгляду в сесійному залі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!