Вартість українського мистецтва сягнула докризового рівня

П'ятниця, 9 грудня 2011, 17:38

Ціни на предмети українського мистецтва вже повернулися до передкризового рівня, а на твори художників першої десятки навіть збільшилися.

Про це заявив видавець каталогу "100 імен" Михайло Кухар у програмі "Детектор ринку", що вийде в п'ятницю о 20:40 на Першому діловому каналі.

Експерт заявив, що під час кризи ціни на українські картини зменшилися вдвічі, крім робіт, написаних художниками першої десятки найвідоміших митців.

Ціни на їх роботи є стабільно високими. Під час кризи ці художники не знизили вартість, хоча і продавали менше картин.

Реклама:

За словами Кухара, у Києві є троє-четверо галеристів, які завжди куплять такі роботи за високою ціною, тому інвестиції у твори найвідоміших митців є порівняно безризиковими.

Експерт повідомив, що твори таких художників коштують 20-25 тисяч доларів, а дехто з них, наприклад, Олександр Ройтбурд, отримав за свою картину 99,7 тисяч доларів.

За словами Кухара, на аукціоні Sotheby's уже продавалися роботи п'яти українських художників.

На думку фахівців, інвестиційний горизонт вкладень у мистецтво - п'ять років. Старі класики, українська реалістична школа - надійні капіталовкладення, а от у виборі серед представників сучасного мистецтва треба бути обережним.

Вкладаючи в мистецтво, потрібно консультуватися із фахівцями, наголошує Кухар.

"Якщо на аукціоні Sotheby's картина продається за 100 тисяч доларів, то в Києві ви її купите за 50 тисяч доларів. Якщо хтось вам говорить, що картина українського художника коштує більше 50 тисяч - не вірте йому", - заявив експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!