Єфремов каже, що депутати і без нагадувань хотіли відмовитися від пільг

Вівторок, 6 грудня 2011, 14:33

Голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що відмова від цілої низки пільг для депутатів уже закладена в проект державного бюджету на 2012 рік.

Про це він сказав на брифінгу в кулуарах Верховної ради, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, відповідаючи на уточнююче питання про те, чи пов'язаний намір парламентарів відмовитися від низки належних їм за законом пільг із акціями протесту чорнобильців, Єфремов наголосив: "Трохи неправильна постановка питання: ми не пропонували відмовитися від низки депутатських пільг у зв'язку з подіями, в яких опинилися замішаними представники чорнобильських організацій".

"Це питання було підняте значно раніше. Більш того, воно знайшло своє відображення в проекті державного бюджету-2012, і я сподіваюся, що ми зможемо проголосувати за це питання", - повідомив Єфремов.

Реклама:

За словами політика, буквально кожен день колеги по фракції приносять йому проекти щодо відмови від все нових і нових пільг.

"Я можу вам повідомити, що буквально кілька хвилин тому представники нашої фракції підійшли до мене з пропозицією відмовитися від низки депутатських пільг, оскільки вони просто смішні, і ними ніхто не користується", - зазначив парламентарій.

"Приміром, безкоштовна парковка, якою ніхто не користується, безкоштовний провіз багажу, яким ніхто не користується, безкоштовний проїзд в громадському транспорті, яким ніхто не користується", - уточнив він.

"Безкоштовні курортні путівки - економія тут буде 830 тис. гривень, знизити з двох до одного місяця медичне обслуговування на оздоровлення - тут економія складе 6,5 млн гривень, знизити з трьох років до одного року оклад допомоги народним депутатам та їх помічникам - тут економія може скласти до 15 млн. І так по кожному пункту - вказана економія при прийнятті відповідних рішень", - додав Єфремов.

"Позиція нашої фракції - підтримати відмову від даних пільг і взагалі надалі піти від поняття "пільга народного депутата", і забезпечити діяльність депутата тільки на його депутатську роботу", - резюмував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: