У Держлісагентстві запевняють, що експортують лише незатребувану в Україні деревину

Неділя, 25 грудня 2011, 11:29

Експорт деревини складається лише з продукції, яка не знаходить споживача на українському ринку.

Про це заявив голова Державного агентства лісових ресурсів Віктор Сівець в інтерв’ю DT.UA.

За його словами, експорт деревини в круглому виді складає близько 27% від загального обсягу її заготівлі.

В структурі експорту понад 50% складає дров’яна деревина твердолистяних порід для технологічних потреб, технологій переробки якої в Україні немає.

Реклама:

Інша частина експорту - це переважно пиловник хвойних порід, переробити який наші деревообробники не в змозі через відсутність належного технічного потенціалу.

"Будь-яка критика щодо недостатньої кількості лісоматеріалів для продажу на аукціонах не має під собою жодного підґрунтя. Аналіз результатів аукціонів із продажу необробленої деревини заготівлі 2011 року доводить, що Держлісагентство забезпечує виробничі потреби провідних деревообробних підприємств в повному обсязі. Про це свідчить хоча б і той факт, що жодного разу на аукціонах не було реалізовано 100% представленої на продаж деревини", - підкреслив Сівець.

За інформацієїю голови Держлісагентства, у 2011 році на загальні аукціони було виставлено 2,621 млн. кубометрів деревини, а викуплено - 2,044 тис. куб. м, тобто лише 78% від загального обсягу виставленої на продаж заготівлі.

На спеціальних аукціонах деревообробникам було запропоновано 2,760 млн. куб. м, з яких фактично було реалізовано 2,514 млн. куб. м, що становить 91,1% від загальної кількості деревини заготівлі, виставленої на продаж.

Крім того, про зростання наших виробничих показників свідчать і статистичні данні Держстату, за якими в деревообробній галузі зафіксовано зростання майже на 12%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!