У Колесникова візьмуться за нелегальних перевізників у Києві

Понеділок, 19 грудня 2011, 12:12

Міжвідомчі робочі групи, до складу яких входять представники органів внутрішніх справ і податкових органів, при координації прокуратури Київської області активізують перевірки нелегальних перевізників Києва.

Таке рішення було ухвалене під час засідання в Міністерстві інфраструктури під головуванням директора Департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури Дмитра Пєтухова, повідомляє агентство УНІАН.

Податківці здійснюватимуть регулярні перевірки нелегальних автоперевізників, зокрема, у частині обігу готівки і здійснення діяльності за спрощеною системою оподаткування.

ДАІ і Головавтотрансінспекція перевірятимуть осіб, які здійснюють відправлення автобусів з місць стихійних стоянок у Києві і дотримання норм адміністративного кодексу і ліцензійного законодавства.

Реклама:

Також Мініфраструктури повідомляє, що комітет Верховної ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності має намір ініціювати внесення змін до законодавства України, які передбачатимуть відшкодувальне вилучення транспортного засобу у автоперевізників-нелегалів.

За інформацією Мінінфраструктури, ряд столичних перевізників працює без відповідних дозвільних документів або здійснює відправлення зі стихійних зупинок, зокрема, з прилеглих зон автовокзалу "Київ" і автостанцій "Київпасервісу", поблизу станцій метро "Житомирська", "Святошин", "Нивки", "Чернігівська", "Лісова", "Харківська", "Либідська", "Палац культури "Україна", "Деміївська", "Васильківська".

Нелегальними і деякими офіційними перевізниками здійснюється близько тисячі відправлень автобусів щодня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!