Китай знизить податки для стимулювання зростання економіки

Вівторок, 13 грудня 2011, 12:16

Боргова криза в Європі негативно позначилася на темпах зростання економіки Китаю, тому уряд КНР був змушений пом'якшити норми резервування для банків, а тепер є вірогідність того, що влада може піти на зниження податків на тлі погіршення макроекономічних перспектив.

Про це йдеться у заявах China International Capital Corp., Goldman Sachs Group Inc. і Barclays Capital, передає "Дело".

Згідно заяв, уряд Китаю може знизити податки, щоб стимулювати зростання економіки.

На їхню думку, такий захід дозволить підтримати споживання, яке в 2009 і 2010 роках збільшувалася за рахунок рекордних за обсягом інвестицій в інфраструктуру, і не несе в собі ризиків утворення критичного дефіциту бюджету.

Реклама:

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings очікує, що темпи зростання продажів житлової нерухомості та обсягів її будівництва в КНР знизяться в 2012 році.

На думку Fitch, держава збереже жорсткий контроль над ринком кредитування девелоперів в наступному році, оскільки уряд КНР має намір продовжувати кампанію щодо стабілізації цін на нерухомість.

Аналітики швейцарського банку UBS AG вважають, що криза в Європі призведе до зупинки підвищення обсягів експорту китайських товарів і надасть додатковий тиск на КНР в питаннях пом'якшення грошово-кредитної політики.

Нагадаємо, що за даними Національного бюро статистики, зростання економіки Китаю сповільнилося за підсумками третього кварталу 2011 року до 9,1% у річному вирахуванні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!