Оренда кримської землі для Фірташа подорожчала утричі

Понеділок, 12 грудня 2011, 16:05

Депутати кримського містечка Армянська прийняли рішення підвищити орендну плату за землю для підприємства "Кримський титан", яке належить структурам олігарха Дмитра Фірташа, утричі - з 36 гривень до 103,15 гривні за один квадратний метр площі.

Про це заявив на місцевому порталі мер Армянська Валентин Демидов, пише газета "Дело".

"Ми плануємо отримати від цієї роботи близько 3-4 млн гривень додатково до місцевого бюджету", - уточнив він.

За словами Демидова, поточні збори від оренди землі, які були встановлені в 1999 році, занадто малі і вже давно не актуальні.

Реклама:

Як відомо, для Армянська "Кримський титан" є бюджетоутворюючим.

Наприкінці літа Фірташ зустрічався з виконуючим глави уряду Криму Павлом Бурлаковим.

Після цієї зустрічі з'явилося повідомлення, що уряд Криму дав згоду Фірташу на будівництво третього цеху з виробництва титану .

Фірташ у свою чергу додав, що після запуск третього цеху обсяги виробництва діоксиду титану збільшаться вдвічі - зі 105 до 200 тис. тонн на рік.

Третя лінія з виробництва діоксиду титану, за його прогнозами, почне працювати протягом двох-трьох років.

За словами бізнесмена, до кінця березня 2012 року на "Кримському Титані" буде завершене будівництво нового цеху з виробництва сірчаної кислоти, яке дозволить випускати близько 1 млн тонн цієї продукції на рік.

Він зазначив, що завдяки будівництву такого цеху значно знизиться екологічний тиск на навколишнє середовище, оскільки старе радянське обладнання не дозволяє цього зробити.

Як повідомлялося, в середині літа 2011 року більшість Верховної ради прийняла закон, який дозволив Фірташу приватизувати підприємства, що входять в холдинг "Титан України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!