"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вітренко натякає, що Фірташ купує газ у "своїх" трейдерів в Угорщині

Вівторок, 26 січня 2021, 16:35
 

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що у групи Дмитра Фірташа, яка є домінуючою на ринку газзбутів, є свої постачальники в Угорщині, звідки вони переважно постачають газ, за його словами, "є варіант, коли вони купують газ у своїх же трейдерів".

Про це він сказав в інтерв'ю ЕП.

"На цьому ринку є домінуюча група Дмитра Фірташа. Вона контролює більшість облгазів та облгаззбутів. Вони купують газ у постачальників. У цієї групи, наскільки мені відомо, є свої постачальники в Угорщині, звідки вони переважно постачають газ.

Фірташ провів певний проміжок часу там. Тобто з цієї точки зору є варіант, коли вони купують газ у своїх же трейдерів. Вони покажуть: ось ми купуємо газ по 12 гривень, 13 гривень або за трильйон доларів. І що це доводить?", - заявив в.о. міністра.

Реклама:

"Навіть якщо вони купують не у своїх трейдерів, то як перевірити, хто продав тим трейдерам, у яких вони купують? Можливо, якісь структури тієї ж групи Фірташа або структури "Газпрому", яких історично багато в Угорщині.

Яку ціну вони напишуть у контрактах? Як домовляться, так і напишуть", - додав він.

Читайте детальніше в інтерв'ю: 

"Продавати газ по 6,99 – це не в збиток". Юрій Вітренко про маржу Фірташа, віялові відключення і соціальні тарифи

Нагадаємо, в інтерв'ю ЕП голова газового бізнесу Фірташа Артем Компан заявив про намір звернутися до суду з вимогою компенсувати збитки, завдані обмеженням ціни на газ. Компан зазначив, що до судового процесу також планується долучити компанії з ЄС.

У Фірташа розкритикували регулювання ціни на газ урядом.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: