Китайці з японцями можуть придбати Yahoo

Четвер, 1 грудня 2011, 12:10

Китайська інтернет-компанія Alibaba Group Holding Ltd і японська телекомунікаційна корпорація Softbank Corp ведуть переговори з інвесткомпаніями Blackstone Group LP і Bain Capital LLC про висунення пропозиції про покупку всього пакету акцій Yahoo! Inc.

Про це йдеться у повідомленні агентства Bloomberg, передає Forbes.

Консорціум інвесторів, ймовірно, буде готовий запропонувати більше 20 доларів за акцію Yahoo, або понад 24,8 млрд доларів за всю компанію.

Акції Yahoo подорожчали після закриття основної сесії в середу на 6,9%, до 16,79 долара.

Реклама:

Днем раніше стало відомо, що група інвесторів на чолі з Silver Lake запропонувала придбати міноритарний пакет паперів інтернет-компанії (близько 20%) за ціною 16,60 долара за акцію.

Міноритарні акціонери Yahoo заявляють, що воліли б продати всю компанію відразу, тому що така угода, імовірно, забезпечить більш високу ціну, ніж продаж по частинах.

За даними інформованих джерел, Alibaba, в якій Yahoo належить близько 40%, попередньо домовилася з банками про фінансування угоди, але поки не визначилася з ціною покупки.

Інтерес до Yahoo також проявляє софтверний гігант Microsoft Inc., з яким Yahoo минулого тижня уклала договір про нерозголошення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!