США і Європа вимагають підняти ціну на газ для українців

Середа, 30 листопада 2011, 10:38

Енергетична рада США та Євросоюзу закликає Україну переглянути внутрішні ціни на газ для покращення фінансового становища НАК "Нафтогаз України".

Про це ідеться в повідомленні прес-служби Державного департаменту США з посиланням на заяву енергетичної ради США та ЄС, повідомляють "Коментарі".

"Енергетична рада визнає актуальність для України реалізації давно обіцяних реформ внутрішньої ціни на газ, щоб поставити "Нафтогаз України" на шлях відшкодування витрат і стабілізувати його фінансове становище ", - ідеться у заяві, зробленій за підсумками засідання ради у Вашингтоні 28 листопада.

США і ЄС також вважають, що реалізація владою України реформ у газовому секторі дозволить залучити інвестиції міжнародних фінансових інститутів і приватного сектора в модернізацію газотранспортної системи.

Реклама:

Крім того, енергетична рада закликала Україну прийняти відповідне законодавство про розподіл продукції, щоб залучити міжнародні інвестиції у галузь традиційних і нетрадиційних джерел енергії, підвищення енергоефективності.

Енергетична рада привітала приєднання України до Енергетичного співтовариства з 1 лютого, відзначивши її важливу роль в енергетичній безпеці Європи і її кроки в напрямку підвищення торгово-економічних зв'язків з Європою.

Як відомоо, Міжнародний валютний фонд вимагає, щоб Україна підвищила ціну на газ для населення на 32% і на 56% - для теплокомуненерго.

Січень-вересень 2011 р. "Нафтогаз" закінчив з чистим прибутком 17,19 млрд гривень, збільшивши чистий дохід на 25,88%, або на 15 млрд 447,204 млн гривень - до 75,13 млрд гривень порівняно з аналогічним періодом 2010 року.

2010 рік "Нафтогаз" закінчив зі збитками 21 млрд 431,345 млн гривень, збільшивши чистий дохід на 21,5%, або на 16 млрд 140,335 млн гривень - до 91 млрд 258,096 млн гривень порівняно з 2009 роком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!