Менеджери викупили Конверсбанк

П'ятниця, 25 листопада 2011, 10:34

Після націоналізації литовського банку Snoras і заяв про виведення коштів з банку його колишнім власником Володимиром Антоновим він вирішив вийти з капіталу українського Конверсбанку, яким володів з початку 2010 року.

Новими власниками Конверсбанка стали десять його топ-менеджерів, пише газета "Комерсант-Україна".

Серед них найбільшими акціонерами стали Андрій Стрижак, Рейніс Тумовс і Вадим Котович.

У Конверсбанку кажуть, що Антонов почав продавати акції менеджерам ще в серпні, а 22 листопада завершився продаж останніх 10%.

Реклама:

У банку не розголошують суму угоди, але відзначають, що після її завершення капітал фінустанови збільшиться до 600 млн грн.

"Новий склад акціонерів продовжить розвиток Конверсбанку відповідно до наявної стратегії. Конкурентоспроможність банку планується підвищити за рахунок збільшення активів, розширення спектра пропонованих послуг і нарощування присутності в регіонах, зокрема в Криму, Запорізькій і Донецькій областях", - заявив голова правління Рейніс Тумовс.

Партнер-банк був створений в 2006 році Олексієм Савченко, який називав себе одноосібним власником.

З початку 2010 року власником 100% акцій банку стала "Конверс Груп України".

Савченко повідомляв, що продав Володимиру Антонову всі акції.

"Конверс Груп" вже не існує. Дмитро Яковлєв, який був її виконавчим директором і займався пошуком банку для покупки в Україні з 2005 року, розповів, що Антонов продав більшість належних йому російських банків, залишивши тільки прибалтійські активи.

Через Snoras він був співвласником латвійського ощадного банку Latvijas Krajbanka, в якому рада комісії ринку фінансів і капіталу Латвії з вівторка зупинила всі операції через нестачу коштів.

Ймовірно, що Володимир Антонов продав Конверсбанк за номіналом. Учора ж стало відомо, що Генпрокуратура Литви видала ордер на арешт бізнесмена.

Джерело в Конверсбанку заявило виданню, що менеджери домовилися про додаткові інвестиції з якимось іноземним фондом, який може увійти до капіталу установи.

"Але я не вірю в західних інвесторів, які дивляться на Україну, адже в Європі зараз відтік коштів навіть з депозитних рахунків", - вважає член ради НБУ, міноритарний акціонер Укргазбанку Василь Горбаль.

При цьому експерти говорять, що нова команда менеджерів-власників Конверсбанка є професійною і здатна розвивати установу.

"У них маса інсайдерських бізнесів, які можуть збільшити активи банку. Я не думаю, що їм потрібно шукати додаткового інвестора для нормального функціонування банку", - зазначив голова наглядової ради банку "Національний кредит" Андрій Оністрат, який у 2009 році хотів купити Конверсбанк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!