ФДМ хоче отримати облгази до 2012 року

Середа, 23 листопада 2011, 14:40

Фонд держмайна прогнозує завершення процесу передачі державних пакетів акцій підприємств з газопостачання та газифікації (міськ-і облгазів) від НАК "Нафтогаз України" для їх приватизації до кінця 2011 року.

Про це повідомив журналістам голова ФДМ Олександр Рябченко в Києві в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я поки підписав тільки акти приймання-передачі. Думаю, до Нового року завершиться передача пакетів облгазів", - сказав він.

Як повідомлялося з посиланням на Рябченко, перші конкурси або виставлення на біржові торги держпакетів акцій міськ-і облгазів планується оголосити в першому кварталі 2012 року.

Реклама:

Він не виключив, що дрібні пакети акцій зазначених підприємств можуть бути реалізовані на фондовому ринку, великі - на конкурсі.

У той же час глава Фонду висловив жаль, що акції міськ-і облгазів не котируються на фондовому ринку, у зв'язку з чим складно визначити ринкову оцінку їх вартості.

Кабінет міністрів постановою №1053 від 10 жовтня 2011 року вирішив передати держпакети акцій 48 підприємств з газопостачання та газифікації (міськ-і облгазів) зі статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" ФДМ країни для подальшої приватизації.

Згідно з документом, держпакети акцій повинні бути передані ФДМ в місячний термін.

Як і у випадку з енергопостачальними та енергогенеруючими компаніями, держава залишить у своїй власності 25%-ний пакет акцій міськ-чи облгазу.

При цьому там, де "Нафтогазу" належить менше 25% акцій міськ-і облгази, ці пакети будуть реалізовуватися цілком.

Після передачі держхолдинг збереже у своїй власності блокпакети "Вінниця-", "Дніпропетровськ-", "Запорізь-", "Івано-Франківськ-", "Крим-", "Кременчук-", "Київобл-", "Львів-", "Луганськ-", "Мелітополь-", "Миколаїв-", "Полтава-", "Рівне-", "Суми-", "Севастополь-", "Тернопіль-", "Тернопольгор-", "Хмельницьк-", "Чернігів-", "Бережани-", "Борщів-", "Бучач-", "Гадяч-", "Гусятин-", "Заліщики-", "Збараж-", "Зборів-", "Кременець-", "Лубни-", "Монастирськ-", "Підволочиськ-", "Тисмениця-", "Теребовля-", "Умань-", "Шепетівкагаз".

Кабмін також доручив внести зміни до постанови №747 від 25 травня 1998 року в частині переліку товариств, держпакети акцій яких передані в статутний капітал "Нафтогазу України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!