Янукович сповнений оптимізму: економіка зростає, інфляція падає

Середа, 16 листопада 2011, 20:08

Президент Віктор Янукович оцінює поточну економічну ситуацію в державі як стабільну і розраховує на її подальше поліпшення.

Про це він заявив у середу під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу глави держави.

Янукович уточнив: "Ситуація, яка зараз зберігається в економіці нашої держави, дає нам певний оптимізм".

За його словами, економіка України другий рік поспіль демонструє тенденцію до зростання, а рівень інфляції при цьому зменшується.

Реклама:

"Минулого року ми мали 8,9% (інфляції), цього року за десять місяців маємо 4,2%. Скільки нам дадуть листопад і грудень - важко передбачити, але ми не очікуємо високого зростання інфляції. Вона буде на рівні сезонної", - зазначив він.

При цьому Янукович звернув увагу на зменшення до 3,5% запланованого на 2011 рік показника дефіциту бюджету (у 2010 році цей показник закладався на рівні 5,5%).

Крім того, додав президент, останнім часом Україні вдалося значно наростити обсяги торгівлі зі своїми ключовими партнерами у світі.

"Ми поставили в основу нашої зовнішньої політики економізацію зовнішньої політики і дали їй назву - національний прагматизм. Ми шукаємо спільну мову з нашими партнерами, захищаючи наші національні інтереси", - сказав глава держави.

Разом із тим, Янукович визнав, що в України, як і в інших держав, ще є проблеми, пов'язані з глобальною економічною кризою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!