Термінал у львівському аеропорті подорожчав іще на третину

Понеділок, 14 листопада 2011, 15:37

Кабінет міністрів збільшив кошторисну вартість будівництва нового пасажирського терміналу на території державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Львів" на 33% - до 1,894 млрд грн.

Таке рішення було прийняте на засіданні уряду у понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Міністерства інфраструктури.

Згідно із повідомленням, подорожчання відбулося за рахунок розширення площі аеровокзалу, яка зросте майже на 18% - до 48,32 тис. кв. м.

До проекту також включено нове обладнання та інженерне забезпечення.

Реклама:

Пасажирський термінал зможе пропускати до 2 тис. осіб на годину.

Площа автостоянок збільшена на 17,98% - до 32,54 тис. кв. м.

Львівський аеропорт має злітно-посадочну смугу довжиною 2510 м і шириною 45 м. Аеродром придатний для експлуатації ПС типів Іл-62, Іл-76, Ту-154, В-737, А-320 з обмеженнями та класом нижче без обмежень цілодобово.

Нині ведуться роботи щодо реконструкції та подовження смуги, а також щодо реконструкції існуючого аеровокзалу та будівництва нового терміналу.

У квітні 2011 року Кабінет міністрів затвердив скоригований титул реконструкції аеродромної частини Львівського аеропорту, який передбачає збільшення загальної кошторисної вартості до 2,196 млрд грн., що в 2,24 разу більше від попередніх розрахунків.

9 листопада за поданням віце-прем'єр Бориса Колеснікова Кабмін вирішив назвати львівський аеропорт на честь Данила Галицького. Така назва була підтримана під час голосування в мережі Facebook.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!