Янукович наказав Мiн'юсту тимчасово боротись з корупцією

Середа, 5 жовтня 2011, 19:49

Президент Вiктор Янукович тимчасово поклав на Мiнiстерство юстицiї функцiї спецiально вповноваженого органу з питань антикорупцiйної полiтики.

Вiдповiдний указ № 964/2011 "Про першочерговi заходи з реалiзацiї закону України "Про засади запобiгання та протидiї корупцiї" глава держави пiдписав у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Указ пiдписано "з метою забезпечення безумовного виконання закону України "Про засади запобiгання та протидiї корупцiї" вiдповiдно до ч .2 ст.102 та пп.1, 17 ч.1 ст.106 Конституцiї України" i вiн набуває чинностi з дня його опублiкування.

Крiм того, указом доручається Кабiнету мiнiстрiв пiдготувати i внести до 15 листопада проект президентського указу про порядок органiзацiї проведення спецiальної перевiрки осiб, якi претендують на зайняття посад, пов'язаних з виконанням функцiй держави або мiсцевого самоврядування, а також пiдготувати органи виконавчої влади до введення з 1 сiчня 2012 року такої перевiрки та умов для її проведення.

Реклама:

Вiдповiдно до указу, український уряд зобов'язаний забезпечувати виконання вимог закону "Про засади запобiгання та протидiї корупцiї" в частинi своєчасного подання вiдповiдними суб'єктами вiдповiдальностi за корупцiйнi правопорушення декларацiй про майно, доходи, витрати та зобов'язання фiнансового характеру i своєчасного оприлюднення у встановленому порядку вiдомостей.

Мiнiстерство юстицiї, згiдно з указом, здiйснюватиме формування та ведення Єдиного держреєстру осiб, якi вчинили корупцiйнi правопорушення.

Також вiдомство зобов'язане у двотижневий термiн внести доопрацьований з урахуванням пропозицiй членiв Нацiонального антикорупцiйного комiтету проект Нацiональної стратегiї щодо запобiгання та протидiї корупцiї, а також внести до 1 грудня проект закону про спецiально вповноважений орган з питань антикорупцiйної полiтики.

Згiдно з президентським указом, СБУ i МВС за участю Генеральної прокуратури повиннi до 1 листопада 2011 року розробити та ввести органiзацiйно-правовi механiзми захисту вiд незаконного впливу на працiвникiв правоохоронних органiв, якi розслiдують справи про факти корупцiйних проявiв серед високопосадовцiв.

Указом також пропонується Генпрокуратурi вивчити питання щодо перiодичного оприлюднення перелiку резонансних кримiнальних справ про злочини у сферi службової дiяльностi та професiйної дiяльностi, пов'язаної з наданням публiчних послуг, для iнформування суспiльства про перебiг розкриття таких злочинiв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!