Інвестори просять Януковича не псувати репутацію Україні

Понеділок, 31 жовтня 2011, 20:03

Незважаючи на те, що Податковий кодекс був прийнятий в неідеальному вигляді, це був дуже важливий крок.

Про це зазначив президент Американської торговельної палати Хорхе Зукоскі під час круглого столу "Податковий кодекс: перші підсумки роботи", передає "Дело".

"Є люди, які задоволені податковим кодексом, є незадоволені. Наша організація належить до тих, хто задоволений, але ми розуміємо, що ще дуже багато треба зробити", - заявив Зукоскі.

За словами глави Американської торгової палати, вперше з моменту здобуття незалежності в Україні великі структури разом, приклавши до цього масу зусиль, підготували єдиний документ.

Реклама:

Зукоскі також підкреслив, що Податковий кодекс замінив стару законодавчу базу ще радянського зразка, яка була орієнтована на економіку планового типу, і не відповідала принципам вільної ринкової економіки, які активно впроваджуються в Україну.

"Потрібно створити таке поле, яке буде прозорим, потрібно створювати рівні умови, умови передбачуваності. Кодекс повинен відповідати стандартам ЄС, і він повинен і залучати та утримувати в країні як внутрішні, так і зарубіжні інвестиції в українську економіку", - зазначив Зуковкі, говорячи про необхідність подальшого вдосконалення документа.

Також представник палати підкреслив, що, виходячи з досвіду останніх 20 років, якщо взяти частину з податкового законодавства зразка старої командної і контрольованої економіки, і спробувати адаптувати її до ринкової економіки, що вийде "суцільний безлад, багато головного болю і проблем".

"Коли мова заходить про залучення та утримання інвестицій, тут ніякої конкурентоспроможності", - додав Зукоскі.

Також Зукоскі відзначив, що недавно в палаті звернулись до президента Віктора Януковича, виклавши позицію компаній - членів палати щодо відшкодування ПДВ для сільськогосподарської продукції та у зв'язку з рішенням Державної податкової адміністрації про заборону на перенесення збитків.

"Якщо це рішення не буде скасовано, то це може спричинити за собою зниження ділової активності, втрату робочих місць, згортання існуючих інвестиційних проектів, відтік іноземного капіталу і подальше скорочення іноземного бізнесу, а також погіршення репутації України на міжнародній арені як надійного ділового партнера", - підкреслив Зукоскі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!