"Укрзалізниця" скасує 23 поїзди

Понеділок, 31 жовтня 2011, 13:41

За результатами аудиту залізничники провели вдосконалення графіка руху поїздів, внаслідок чого скоротили або змінили періодичність курсування поїздів, що їздять напівпорожніми.

Про це повідомили прес-служби "Укрзалізниці", передає УНІАН.

Зокрема, до кінця 2011 року передбачено скасувати 23 поїзди й змінити періодичність курсування 13 поїздів.

Згідно з повідомленням, на тих напрямках, де спостерігається сталий попит на перевезення, будуть введені нові маршрути, додані додаткові вагони.

Реклама:

Як зазначають у відомстві, повний аудит пасажиропотоку, який повною мірою відображає заповнюваність кожного поїзда, кількість пасажирів, які здійснюють посадку-висадку на конкретній зупинці тощо, було здійснено на основі спеціальної автоматизованої системи аналізу.

"Перегляд системи маршрутів пасажирських перевезень назрів давно. І ще раз переконатися в цьому допомогла комп`ютерна система аналізу пасажиропотоку, яку ми ввели в експлуатацію з травня 2011 року", - зазначив генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак.

За його словами, завдяки аналізу стало зрозуміло, які поїзди курсують порожніми, які використовуються як приміські, де, навпаки, не вистачає вагонів тощо.

Як зазначив начальник Головного пасажирського управління "Укрзалізниці" Олександр Іванько, графік та маршрути руху поїздів дальнього сполучення не переглядалися з часів СРСР, давно не відповідають реальним транспортним потребам пасажирів та вимогам щодо швидкості та комфортності перевезень.

"Час не стоїть на місті, світ постійно змінюється, і ми маємо бути адекватними цим змінам", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!