Українське пиво просить у Азарова захисту

П'ятниця, 21 жовтня 2011, 17:01

Корпорація "Оболонь" звернулася до керівництва держави з проханням захистити інтереси українських експортерів пива на білоруському ринку.

Про це йдеться у повідомленні на сайті експортера пива.

Основною темою заяви є прохання про захист інтересів українських виробників пива на білоруському ринку.

Як відомо, з грудня 2010 року вступила в дію постанова уряду Білорусі про ліцензування імпорту пива з України, що збільшує мінімальні ціни на пиво.

Реклама:

Внаслідок цього відпускні ціни на продукцію українських пивоварів збільшились у 1,5 рази.

"Найбільш прикро, що таке ліцензування та встановлення мінімальних відпускних цін, збільшених у півтора рази, застосовується тільки до пива виробництва України. Продукція нашого підприємства на ринку Білорусі стала неконкурентоспроможною", - каже  директор із зовнішньо-економічних питань корпорації "Оболонь" Сергій Кравець.

"Даний крок свідомо спрямований на скорочення обсягів продажів саме українського пива. Корпорація "Оболонь" несе значні збитки від протекціоністських мір білоруського уряду", - наголошує він.

В повідомленні зазначається, що причиною звернення до українського уряду із відповідною заявою, стало те, що неодноразові звернення до уряду Білорусі не принесли жодних результатів.

На підставі вище викладеного та згідно із законом "Про зовнішньоекономічну діяльність" корпорація просить уряд ініціювати розслідування щодо дискримінаційних дій з боку Білорусі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!