Ізраїльські споживачі змушують виробників понижувати ціни під загрозою бойкоту

Вівторок, 11 жовтня 2011, 15:30

В Ізраїлі виробники харчових продуктів знижують ціни під страхом бойкоту.

Активісти громадських організацій розіслали листи главам компаній з вимогою знизити ціни, інакше їх продукцію перестануть купувати, передає "Дело".

Компанія "Осем" - один з найбільших в Ізраїлі виробників продуктів харчування - заявила про зниження цін і спеціальні пропозиції.

Низка провідних продуктів будуть випускатися в упаковках на 20-30% більше без збільшення вартості. Ціна на молочну суміш "Матерна" буде істотно знижена.

Минулого тижня лідери протестного руху проти цін на зерновий сир "Котедж" та студентська асоціація університету Тель-Авіва висунули ультиматум компаніям "Штраус", "Осем" і "Тельма".

У листах, розісланих генеральним директорам компаній говорилося, що якщо ціни на вироблені ними продукти харчування не впадуть, вони піддадуться бойкоту, як раніше - продукція компанії "Тнува".

2 жовтня 2011 року, після того, як компанія "Тнува", монополіст на ринку молочних продуктів, заявила про зниження цін, а голова ради директорів компанії Зехаві Коен повідомила про свою відставку, компанія "Штраус" також знизила ціни.

Реклама:

На 12% впали ціни на сир, на 8% - на продукт "Мілки" - суміш шоколадного пудингу з вершками.

Зехаві Коен заявила про відставку на тлі розслідування, розпочатого щодо "Тнуви" Антимонопольним управлінням.

"Тнува" вже знизила ціни на десятки найменувань продуктів і повідомила про нові рекомендовані ціни для торгових мереж.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!