Парламент США знову сперечається про витрати

П'ятниця, 23 вересня 2011, 14:39

Контрольована республіканцями нижня палата парламенту США в п'ятницю схвалила план витрат на громадські потреби, але демократи пообіцяли заблокувати проект в Сенаті.

Новий конфлікт законодавців США в черговий раз показав, що парламент не здатний знайти компроміс навіть з життєво важливих законопроектів.

Фонд допомоги жертвам торнадо, лісових пожеж та інших стихійних лих може вичерпатися вже в понеділок, якщо Конгрес не поповнить його.

Фінансування різних суспільних інститутів - від заповідників до поліції - може припинитися через тиждень.

Реклама:

Палата представників прийняла законопроект, що передбачає фінансування уряду до 18 листопада і передачу 3,65 мільярда доларів до фонду боротьби з наслідками стихійних лих.

Лідери республіканців змогли вмовити членів руху "Чаювання" підтримати проект, тоді як днем ​​раніше консерватори не дали їм прийняти майже ідентичний проект.

Майже всі демократи проголосували "проти", заявивши, що програма допомоги жертвам суворої погоди неадекватна.

Лідер демократів у Сенаті Гаррі Рід сказав, що законопроект не пройде верхню палату парламенту, де його партія контролює більшість.

Спікер Палати представників Джон Бонер сказав, що суперечки не призведуть до заморожування уряду.

У Конгресу більше тижня на компроміс, а всі дебати про витрати цього року вирішувалися в останній момент, сказав він.

Місяці політичної кризи у Вашингтоні налякали споживачів та інвесторів, а також надихнули агентство S&P позбавити США вищого кредитного рейтингу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!