Уряд обіцяє підтягнути "мінімалку" до прожиткового мінімуму

Четвер, 22 вересня 2011, 12:19

Мінімальна заробітна плата в 2012 році буде підвищена до рівня  прожиткового мінімуму - 1098 гривень.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв у Верховній раді під час представлення Державної програми економічного і соціального розвитку України на 2012 рік, передає УНІАН.

За його словами, програмою передбачено, що гарантований прожитковий мінімум на одну особу в 2012 році зросте на 14%. Крім того, додав Клюєв, з другого півріччя 2012 року буде збільшено розмір посадового окладу працівника першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки.

"Таким чином, на 3 місяці буде зменшено розрив зазначеного посадового окладу", - сказав посадовець.

Реклама:

Перший віце-прем'єр також зауважив, що здійснення комплексу заходів щодо стабілізації солідарної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування дасть змогу підвищити розмір мінімальної трудової пенсії в середньому на 9,8% порівняно з 2011 роком.

Серед основних завдань програми чиновник назвав забезпечення умов для соціально-економічного зростання, модернізацію виробництва та інфраструктури, підвищення соціальних стандартів, посилення ролі регіонів у забезпеченні зростання економіки та зміцнення обороноздатності держави тощо.

Крім того, додав він, держпрограмою передбачено створення нових робочих місць, підвищення працевлаштування, зниження темпів інфляції, скорочення рівня бідності, покращення якості освіти та медичного обслуговування, підвищення енергетичної безпеки.

Як повідомлялося, згідно з проектом закону про Державну програму економічного і соціального розвитку України на 2012 рік, уряд прогнозує зростання прожиткового мінімуму для працездатних осіб в 2012 році на 134,92 гривні - до 1098 гривень.

Для осіб, які втратили працездатність, в 2012 році передбачене зростання прожиткового мінімуму на 75,17 гривні - до 842 гривень, зокрема: для дітей до 6 років - зростання на 80,33 гривні - до 915 гривень, для дітей 6-18 років - на 140,08 гривні - до 1140 гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: