Запорізький завод "клянчить" у Азарова пільги на електроенергію

Вівторок, 13 вересня 2011, 14:48

Запорізький ферросплавный завод просить Кабінет міністрів сприяти зниженню вартості електроенергії для підприємства.

Про це повідомив представник підприємства Ігор Литвинов, передає агентство "Українські новини".

Відповідне звернення від імені трудового колективу підприємства представникові Кабміну передала делегація з 80 співробітників заводу.

Зокрема, представники заводу просять Кабмін допомогти домогтися переходу підприємства із другого на перший клас споживання електроенергії, що сприятиме зниженню собівартості продукції й підвищенню її конкурентноздатності.

Реклама:

За словами Ливтинова, після того, як з початку року підприємство було переведено на другий клас споживання енергії, внаслідок чого вартість електроенергії зросла, на підприємстві було скорочено значну частину співробітників - 1,4 тисячі осіб.

Представник заводу зазначив, що цю проблему можна вирішити за допомогою передачі в оренду заводу підстанції "Ф-2" ВАТ "Запоріжобленерго", а також зниження для підприємства нормативу НКРЕ щодо визначення класу споживання електроенергії з 150 млн кВт-година до 100 млн кВт-година на рік.

"150 млн кВт-годин - це повне завантаження нашого підприємства, хоча в цьому разі працює 35-40% - це максимум, навіть може бути менше. Обсяги виробництва вимушено знижені, відповідно, споживання електроенергії знижено в такому ж співвідношенні", - сказав Ливтинов.

Співрозмовник агентства зазначив, що підприємство не може конкурувати з іноземними підприємствами в умовах роботи у другому класі споживання електроенергії.

Наслідком цього стало зменшення частки феросплавів вітчизняного виробництва, використовуваних українськими металургійними підприємствами, зростання імпорту феросплавної продукції.

Раніше повідомлялося, що у червні Національна комісія регулювання електроенергетики відмовила ЗФЗ в оренді підстанції "Запоріжжяобленерго".

Запорізька область попросила Кабмін урегулювати це питання й сприяти передачі підстанції в оренду ЗФЗ. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: