Крим отримає 5 мільйонів євро на розвиток туризму

Четвер, 4 серпня 2011, 09:20

Рада міністрів Криму офіційно підтвердила Проект технічного завдання з розвитку туризму в автономії програми ЄС "Підтримка спільної ініціативи співпраці в Криму".

Про це повідомив перший заступник голови Ради міністрів АРК Павло Бурлаков, пише газета "Дело".

Зокрема, Бурлаков зазначив, що розвиток туризму в Криму є одним із трьох компонентів Програми ЄС.

Цей компонент представлений Проектом диверсифікації та підтримки туристичного сектора Криму, який був розроблений експертами ЄС із залученням фахівців Міністерства курортів і туризму АРК.

Реклама:

"Ми раді, що ви берете активну участь у реалізації пріоритетних національних проектів, робите важливий внесок у формування ділової репутації нашої країни, сприяєте органам державної влади у вирішенні стратегічних завдань розвитку ключових галузей економіки та питань підвищення якості життя населення", - сказав перший віце-прем'єр АРК, звертаючись до глави Представництва Європейського союзу в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшейри.

Бурлаков також розповів, що техзавдання включає в себе три основні компоненти: інституційний розвиток - сприяння реформуванню нормативно-правової бази, зміцнення взаємозв'язків інституційних структур рекреаційного комплексу, поліпшення взаємодії між бізнесом і владою в питаннях туризму; поліпшення якості сервісу та управління туристськими об'єктами - розробка і впровадження стандартів; заходи щодо диверсифікації туризму - підтримка розвитку історичного, природного, пізнавального та інших нішевих видів туризму.

За його словами, обсяги фінансування, надані Європейським союзом в рамках реалізації проекту, становлять 5 млн. євро.

Проект буде реалізовуватися протягом трьох років - з 2012 по 2014 рік.

"Ми сподіваємося на успішну реалізацію першого етапу. Думаю, ми успішно реалізуємо спільно цей проект", - підсумував Бурлаков.

У свою чергу Жозе Мануель Пінту Тейшейра розповів, що реалізацією проекту будуть займатися консультанти, відібрані в результаті тендеру.

"У рамках цієї програми ми збираємося залучити досвід і знання Європейського союзу, поділитися ним з вами. Ми сподіваємося, що це призведе до підвищення стандартів туризму в Криму", - підкреслив глава представництва.

Як повідомлялося, у травні в Брюсселі комісар Європейської комісії з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле і голова Ради міністрів АРК Василь Джарти підписали угоду про фінансування програми "Підтримка спільної ініціативи співпраці в Криму".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: