На фондовому ринку "бики" і "ведмеді" втратили впевненість

Вівторок, 30 серпня 2011, 19:14

Індекс ПФТС виріс на 0,50%, до рівня 661,72 пункту, індекс UX, що розраховується "Українською біржею", впав на 1,71%, опинившись на рівні 1698,79 пункту.

За словами аналітика ІК Велес Капітал Леоніда Майденко, підвищена волатильність на нашому ринку сигналізує про нерішучість, як "ведмедів", так і "биків", чому відповідає й різноспрямованість руху окремих котирувань, пише Fundmarket.

Зовнішні ринки, так само коригуються після ралі понеділка, премія за агресивність отримана, спекулянти йдуть в кеш.

Ситуація до закриття наших торгів склалася не однозначна, ф'ючерси на індекси США в червоній зоні, метали і нафта підростають в ціні, європейська валюта втрачає свої позиції.

Реклама:

На закордонних майданчиках переважає негатив.

Європейські фондові індекси у вівторок торгуються різноспрямовано.

На момент закриття торгів на Українській біржі, британський індекс FTSE 100 додає 1,96%.

У лідерах зростання перебувають виробники споживчих товарів і видобувні компанії.

Курс єдиної європейської валюти знижується в парі з доларом США і японською єною на зроблених напередодні керівником Європейського центрального банку Жан-Клодом Тріше заявах, що вказали на можливість збереження ставки на поточному рівні протягом більш тривалого, ніж очікувалося раніше, періоду.

Торги на російських біржах сьогодні почалися різноспрямованою з динаміки основних індексів, які протягом дня також встигли побувати як на позитивній, так і на негативній території.

До кінця торгової сесії вівторка російські фондові індекси показали негативну динаміку. До 18:23 індекс ММВБ знизився на 0,12%, а індекс РТС збавив 0,64%.

Фондовий ринок США відкрився зниженням. На момент закриття торгів на Українській біржі індекс Dow Jones Industrial Average втрачає 0,59%.

Індекс S&P 500 відступає від досягнутого напередодні максимуму майже за місяць на зростаючих побоюваннях, що недавнє ралі на фондовому ринку не виправдане перспективами відновлення американської економіки.

Страхи інвесторів підігріла і слабка статистика споживчого сектору США. Індекс довіри споживачів до американської економіки несподівано знизився до 44,5 пункти.

УБ

Алчевський меткомбінат (УБ: АLМК) (-3,30%), Укрсоцбанк (УБ: USCB) (-1,82%), Азвосталь (УБ: AZST) (-0,61%), Центренерго (УБ: CEEN) ( -1,65%).

ПФТС

Центренерго (ПФТС: CEEN) (-1,50%), Авдіївський коксохімічний завод (ПФТС: AVDK) (-2,40%), Мотор Січ (ПФТС: MSICH) (-2,89%), Алчевський меткомбінат (ПФТС: АLМК) (-2,46%).

Найбільше зростання показав індикатор трубної промисловості (+1,08%). Максимальне зниження продемонстрував індекс машинобудування (-0,97%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!