У Бойка ще не вирішили, скільки брати з поляків за газ

Середа, 6 липня 2011, 18:57

"Нафтогаз України" та польська державна нафтогазова компанiя PGNiG уточнюватимуть цiновi параметри контракту на експорт природного газу до Польщi.

Про це заявив заступник мiнiстра енергетики та вугiльної промисловостi Володимир Макуха, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, основне узгодження умов контракту розпочнеться пiсля пiдписання президентом оновленого закону "Про основи функцiонування ринку природного газу", який урегулював законодавчу базу вiдновлення постачань українського газу до Польщi.

"Буде пiдписано закон про внесення змiн до закону "Про основи функцiонування ринку природного газу", й тодi в нас з'являться пiдстави вiдновити експорт. Потiм ми маємо опрацювати основнi умови контракту й тодi виходитимемо на реальнi постачання", - наголосив заступник мiнiстра.

Реклама:

Макуха додав, що йдеться про уточнення всiх основних параметрiв чинного договору мiж "Нафтогазом" i PGNiG.

"Наразi контракт "сирий", тому що повнiстю змiнилися умови, й ми ще багато чого маємо уточнити - це обсяги постачань, термiни, вартiсть. Примiром, виникає запитання про те, скiльки польськiй сторонi потрiбно газу до кiнця року", - зазначив вiн.

Баланс газу на 2011 рiк досi не було оприлюднено, проте, за словами Макухи, контракт мiж НАК i PGNiG з 2011 року передбачає постачання близько 200 мільйонів кубометрів природного газу.

За його словами, не меншi обсяги експорту передбачено в контрактi на наступнi роки.

Як повiдомлялося, Верховна Рада 17 червня 2011 року дозволила експорт українського природного газу, що дасть змогу НАК "Нафтогаз України" виконувати договiр iз PGNiG про постачання газу до цiєї країни.

"Нафтогаз України" з 1 сiчня 2011 року припинив експорт українського газу до Польщi через прикордонний пункт "Зосiн".

Ранiше, у вереснi-жовтнi 2010 року, НАК також припиняла експорт українського газу до Польщi.

PGNiG заявила про необхiднiсть вiдновлення постачань, як це передбачено договором, що дiє до кiнця 2020 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!