Мінагропрод допоможе місцевим радам реформувати село

Середа, 8 червня 2011, 10:52

Міністерство аграрної політики і продовольства і Всеукраїнська асоціація сільських і селищних рад об'єднали зусилля в роботі з розвитку сільських територій та соціальної сфери села.

Відповідний меморандум був підписаний за підсумками Всеукраїнського форуму сільських і селищних рад, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Головною метою меморандуму є сприяння збільшенню зайнятості сільського населення, розвитку особистих селянських і фермерських господарств, сільськогосподарської обслуговуючої кооперації, створення умов для надання комунально-побутових послуг сільським жителям, розвиток фізичної культури і спорту в сільській місцевості, сільського зеленого туризму.

У рамках форуму міністр агропромислової політики та продовольства Микола Присяжнюк був обраний почесним головою Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад на громадських засадах.

Реклама:

За словами голови асоціації Богдана Гусака, об'єднання співпрацює з керівництвом Мінагроппроду вже більше року.

Зараз настала необхідність поглиблення цієї співпраці, оскільки велика кількість питань, які намагаються вирішити на місцях, потребують законодавчої ініціативи.

"Якщо ми дійсно хочемо щось зробити, ми повинні бути в одній команді і працювати", - зазначив Гусак.

Сьогодні, за його словами, стоять завдання щодо розвитку економіки сільських населених пунктів, залучення інвестицій, розвитку особистих підсобних господарств, ринків збуту тощо.

"Для реалізації цих завдань ми повинні тісно співпрацювати з центральними органами виконавчої влади", - сказав голова асоціації.

Крім того, Асоціація та Мінагропрод будуть координувати впровадження Державної цільової програми розвитку українського села на період до 2015 року і готувати пропозиції щодо вдосконалення державної політики в аграрному секторі та сільській місцевості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!