Азаров і Путін пригрозили один одному

Вівторок, 7 червня 2011, 20:48

Нікого насильно "затягувати" в Митний союз не можна, але Росія буде захищати інтереси своїх виробників.

Про це заявив прем'єр Росії Володимир Путін за підсумками переговорів з українським колегою Миколою Азаровим, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Тут немає ніякої політики, Україна сама повинна визначитися, вигідно їй це чи ні", - заявив Путін.

Він нагадав, що в даний час мова йде про входження України в зону вільної торгівлі з ЄС.

Реклама:

При цьому прем'єр Росії представив ситуацію, коли європейці обмежать доступ на свій ринок будь-яким "чутливим" товарам українського виробництва, а Україна, навпаки, у відповідності з домовленостями змушена буде для європейських товарів свій ринок відкрити.

"Ми що, повинні будемо робити? Ми повинні будемо забезпечити захист зовнішніх кордонів Митного союзу від проникнення на наш ринок таких товарів, яким діватися буде нікуди", - сказав Путін.

Він підкреслив, що про такі речі потрібно говорити заздалегідь.

"Ми повинні будемо захищати свого національного виробника", - сказав Путін.

У свою чергу прем'єр України Микола Азаров повідомив, що Київ виробить принципи, які дозволять їй "нормально взаємодіяти" з Митним союзом.

"На засiданнi ради глав урядiв СНД нещодавно було розглянуто проект договору щодо зони вiльної торгiвлi. Я сподiваюся, що ми цей документ пiдпишемо не пiзнiше жовтня", - сказав вiн.

Голова уряду України також додав, що Україна і Росія повинні обговорити взаємоприйнятний варіант вирішення проблем в газових взаєминах.

"Наші економіки сильно залежні одна від одної. Якщо справи в нашій економіці підуть не дуже добре, це, напевно, буде впливати і на російську економіку ", - підкреслив Азаров.

"Ми зацікавлені, щоб українська економіка розвивалася і набирала оберти, ми б хотіли, щоб російська сторона з розумінням поставилася до наших проблем", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: