Путін каже, що формула для обчислення ціни на газ для всіх однакова

Вівторок, 7 червня 2011, 19:52

Україна пропонує закласти у формулу цiни на росiйський газ iншi компоненти.

Про це заявив прем'єр-мiнiстр РФ Володимир Путiн пiсля переговорiв із своїм українським колегою Миколою Азаровим, повідомляє "Интерфакс".

За словами Азарова, формула цiни на газ призводить до того, що "нашi сусiди отримують газ за меншою цiною, нiж ми".

Прем'єр зазначив, що не просив для України "нiяких знижок на газ". Однак, він зазначив, що у формулi цiни зазначено газойль, який у паливному балансi України становить 0,1%.

Реклама:

У свою чергу, Путiн зазначив, що цiна на газойль змiнюється разом iз цiною на нафту, i цей компонент присутнiй у всiх європейських формулах "Газпрому".

При цьому російський прем'єр зазначив, що ціни на енергоносії зростають в світі, але не з вини Росії, оскільки ціни на газ прив`язані до ринкових цін на нафту і нафтопродукти.

Він сказав, що формула ціни на газ розрахована не адміністративним шляхом, а прив`язана до ринку.

Водночас Путін наголосив, що під час переговорів з прем`єр-міністром Миколою Азаровим сторони домовилися продовжити переговори, повідомляє УНІАН.

"Ми готові розглядати різні варіанти, пов`язані із забезпеченням інтересів української сторони", - сказав Путін, додавши, що Росія проінформувала Україну про ціни, які платять за газ її сусіди.

"Є різні варіанти, які дозволили нам на цю тему розмовляти, вести діалог і зрештою знаходити прийнятне рішення", - сказав він і зазначив, що створено спеціальну робочу групу, яка працюватиме в галузі енергетики і опрацьовуватиме це питання.

За словами Путіна, ця робота має вестися "на професійному рівні".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: