Путін не виправдав "газових" сподівань Азарова. ВІДЕО

Вівторок, 7 червня 2011, 19:36

Росія і Україна підтвердили намір суворо виконувати умови газових угод.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін за підсумками переговорів з главою українського уряду Миколою Азаровим, повідомляє "Интерфакс".

Російський прем'єр уточнив, що це стосується як цін на російський газ для українських споживачів, так і надійного транзиту енергоносіїв через територію Україну.

"Продавець хоче завжди продати дорожче, покупець завжди хоче купити дешевше - це вічний процес, але, врешті-решт, під час діалогу приймається якесь взаємоприйнятне рішення. У сучасному цивілізованому світі вінцем цих домовленостей є контракт. У нас контракт є, він діє, підписаний", - заявив Путін.

"Ми вважаємо, що він відображає інтереси як російської, так і української сторони", - наголосив він.

Реклама:

При цьому Путін нагадав, що Україна одержує знижку у розмірі 100 доларів за 1 тисячу кубометрів за перебування Чорноморського флоту на території України.

Російський прем'єр нагадав, що 2010 року таким чином Україна заощадила 2,9 мільярда доларів, у січні-квітні 2011 року - 2,1 мільярда доларів, повідомляє агентство УНІАН.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України раніше заявляв про намір домогтися перегляду нормативних цін на російський газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: