Українські індекси закрились у змішаній динаміці

Понеділок, 20 червня 2011, 19:09

Згідно з результатами торгів, основні українські індекси продемонстрували змішану динаміку.

Індекс ПФТС впав на 0,37%, до рівня 910,37 пункту, індекс UX, що розраховується "Українською біржею", піднявся на 0,26%, опинившись на рівні 2352,33 пункту, пише Fundmarket.

За словами голови департаменту торгівлі ІК BG Capital Вадима Самара, протягом торговельної сесії понеділка торги на українському ринку акцій проходили на негативній території.

Інвестори як і раніше насторожено стежили за розвитком подій в Греції, оскільки лідери країн-членів Єврозони відклали ухвалення рішення про виділення країні фінансової допомоги.

Реклама:

Український ринок акцій відчув невелику підтримку з боку покупців у другій половині дня, що дозволило індексу Української біржі завершити торговельну сесію нейтрально в зеленій зоні.

Головною темою стала ситуація навколо рішення уряду про заборону для фондів спільного інвестування бути акціонерами банків.

Учасники ринку позитивно сприйняли прогнози представників профільної асоціації інвестиційного бізнесу про врегулювання цього питання Нацбанком і ДКЦПФР, а також про вигідні умови викупу акцій у фондів.

На закордонних майданчиках переважає негативна динаміка.

Фондові ринки Азії у понеділок повернулися в червону зону після того, як міністри фінансів єврозони відклали рішення про черговий транш Греції.

Торги на російських біржах сьогодні почалися зі зниження основних індексів, які протягом дня йшли все далі на негативну територію, однак, робили і спроби відіграти втрачені позиції.

Основною причиною песимізму інвесторів на фондових і сировинних ринках, як і раніше залишалася невизначеність ситуації в Європі, де міністри фінансів в ході минулої зустрічі вчора відклали до липня питання надання чергового траншу кредитів Греції.

Уолл-стріт відкрилася зниженням у понеділок, тому що затримка чергового траншу фінансової допомоги Афінам посилила страх інвесторів перед борговою кризою єврозони і зіпсувала апетит до ризикових активів.

На початку торгів Dow Jones знизився на 0,23% до 11.977,11 пункту, індекс Standard & Poor's 500 опустився на 0,22% до 1.268,65 пункту, індекс Nasdaq Composite опустився на 0,18 відсотка до 2.611,66 пункту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!