У Азарова кажуть: "лобісти" Тимошенко не просили жодних документів

Понеділок, 20 червня 2011, 14:24

Уряд не отримував жодних запитів від американської юридичної компанії Covington & Burling щодо використання урядом Тимошенко грошей за кіотським протоколом.

Про це в понеділок повідомляє прес-служба уряду.

"Відповідно, жодних документів стосовно аудиту фінансово-господарської діяльності уряду Тимошенко ця компанія не отримувала", - сказано в повідомленні.

"На чому ґрунтуються висновки і гучні заяви Covington & Burling, таким чином, невідомо", - додає прес-служба.

Реклама:

Також вона нагадує, що у травні 2010 року уряд Азарова уклав угоду на проведення міжнародного розслідування діянь уряду Тимошенко з компанією Trout Cacheris, юристи якої отримали необхідні для розслідування документи щодо рішень і фінансово-господарської діяльності попереднього уряду.

"Протягом півроку тривало ретельне дослідження фактів. За висновки, зроблені в ході аудиту, компанія Trout Cacheris несе юридичну відповідальність", - зазначається в повідомленні.

В уряді вважають, що рішення американського суду "щодо незаконної закупівлі урядом Тимошенко вакцин через ланцюг посередників, за завищеними цінами підтвердило об'єктивність розслідування, наявність неспростовної фактичної доказової бази".

"До речі, гонорар юристів Trout Cacheris на порядки менший, ніж сума, яка за рішенням суду має бути повернена Україні. І це результат тільки першого позову за результатами розслідування фінансово-господарської діяльності Тимошенко", - зазначає прес-служба.

Як відомо, у п'ятницю кампанії Covington & Burling та BDO презентували свої висновки, за якими справа екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо використання кіотських грошей є сфальсифікованою.

Також зазначалося, що під час підготовки звіту Covington & Burling попросили Plato Cacheris надати матеріали, якими вони оперували.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!