З 2012 року українським готелям роздаватимуть зірки

Субота, 11 червня 2011, 10:35

Готелі Україні з 1 січня 2012 року повинні будуть проходити обов'язкову категоризацію на зірковість.

"Кожен готель з 1 січня 2012 року повинен буде отримати зірки і показати реальний свій рівень готелю", - сказав заступник голови Державної служби туризму і курортів Дмитро Заруба, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, також будуть переглянуті критерії оцінки зірковості.

Зокрема, діюча на сьогодні в Україні система оцінки, яка заснована на французькій моделі, може бути замінена європейським стандартом Hotelstars Union асоціації HOTREC; відповідне рішення перебуває на стадії розгляду.

Реклама:

"Новизною цієї системи буде те, що буде введено бальна система оцінки критеріїв. Тобто будуть обов'язкові критерії і необов'язкові, завдяки яким Ви можете набрати більшу кількість балів, якщо у Вас є будь-то з компонентів краще. Таким чином, Ви набираєте якусь кількість балів, щоб отримати певну кількість зірок", - пояснив Заруба.

Як повідомлялося, депутати фракції Партії регіонів Олександр Зац та Ігор Прасолов пропонували парламенту законодавчо закріпити введення обов'язкової категоризації готелів в Україні.

Раніше Держслужба туризму і курортів Міністерства культури і туризму України повідомляла про намір внести зміни до державного стандарту "Класифікація готелів", взявши за основу європейський стандарт Hotelstars Union асоціації HOTREC.

Стандарт Hotelstars Union включає в себе 270 пунктів за вимогами до готелів, частина з яких є обов'язковими, а частина - носить рекомендаційний характер.

При цьому готель набирає певну кількість балів у залежності від відповідності вимогам, за загальною кількістю яких визначається її зірковість.

Європейський стандарт Hotelstars Union був прийнятий 14 грудня 2009 в Празі членами асоціації HOTREC - Швецією, Німеччиною, Австрією, Швейцарією, Угорщиною, Нідерландами та Чехією.

Ця система дає більш об'єктивну оцінку послуг, які надаються готелем, а не тільки вимог до технічного переоснащення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!